Gamen is erg populair. Waar het in de beginjaren voornamelijk spelletjes voor op de computer waren, zijn er nu verschillende gameconsoles waarop je allemaal soorten games spelen kunt. Spellen als GTA, FIFA en Mario Kart zijn zowel bij de volwassenen als ook bij de jeugd enorm populair. Deze spellen worden op verschillende consoles gespeeld. In deze blog benoemen we drie populaire merken gameconsoles. 

Xbox-consoles 

Xbox is een enorm populair merk voor gameconsoles en is eind 2001 opgericht door Microsoft. Nu ruim 20 jaar verder heeft Xbox meerdere populaire gameconsoles op de markt gebracht. Zo zijn de Xbox 360 en de Xbox One populaire gameconsoles bij de jeugdige gamers en weten ze hiermee goed te kunnen concurreren met de Sony en Nintendo. De Xbox One S is een sterk verbeterde gameconsole, heeft een veel kortere laadtijd en is de helft kleiner als de originele Xbox One. Ook de overige prestaties van de Xbox One S zijn sterk verbeterd. De Xbox One S is daarom ook een populaire gameconsole onder jeugdige gamers.  

Sony Playstation 

Sinds begin 1995 is Sony met de PlayStation op de Europese markt te vinden. Nu ruim 25 jaar verder zijn er al vijf varianten op de markt gebracht. De populariteit van de PlayStation blijft door de constante ontwikkelingen enorm. Sony heeft moeite om aan de grote vraag van de PlayStation 5 te voldoen. Mede door een wereldwijd chiptekort is de PS5 moeilijk te verkrijgen. De PS4 is beter verkrijgbaar en mede daardoor nog steeds enorm populair. Veel mensen kopen daarom online een tweedehands PS4. Zodra de PS5 beschikbaar is, schaffen ze deze aan en verkopen ze de PS4 aan anderen die eerst een PS4 kopen willen totdat de PS5 beschikbaar is. 

Nintendo 

Nintendo is al jaren populair onder gamers door de unieke game-ervaring die Nintendo met haar gameconsoles weet te creëren. Zo is Nintendo’s nieuwste gameconsole, de Switch, uniek doordat je enerzijds op een groot scherm kunt spelen en vervolgens makkelijk schakelt naar een handheld game zodat je ook onderweg kunt gamen. Een game-ervaring die Microsoft en Sony met hun gameconsoles (nog) niet weten te creëren.