De zon op je gezicht, het geluid van de wind die door de bomen boven je hoofd raast, en het zachte aardse gevoel van de trail onder je schoenen. Deze ervaringen zijn niet alleen leuk om te hebben, maar ze zijn ook goed voor je. Het is bewezen dat wandelen veel voordelen voor de gezondheid heeft, variërend van lichamelijke oefening die je krijgt als je op het pad bent, tot emotionele of mentale verlichting die voortkomt uit het feit dat je in de natuur bent.

Lichamelijke oefening

 

Wandelen is een van de beste manieren om beweging te krijgen. Het maakt niet uit op wat voor soort pad je je bevindt, wandelen is een geweldige workout voor het hele lichaam – van top tot teen en alles daartussenin.

 

De voordelen: 

 

Het opbouwen van sterkere spieren en botten

Het verbeteren van je gevoel voor evenwicht

Het verbeteren van de gezondheid van je hart

Verlaging van het risico op bepaalde ademhalingsproblemen

Mentale gezondheid

De Great Glen Way wandelen en in de natuur zijn kan je humeur verbeteren en je mentale gezondheid bevorderen. Het doorbrengen van quality time in de buitenlucht vermindert stress, kalmeert angst en kan leiden tot een lager risico op depressies, volgens een studie gedaan door onderzoekers van Stanford University. Buitenshuis zijn heeft niet alleen voordelen voor de geestelijke gezondheid, maar opent ook je zintuigen voor je omgeving en verbetert je zintuiglijke waarneming. Het binnenhalen van de bezienswaardigheden, geuren en gevoelens van de natuur heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het zelfs door een arts kan worden voorgeschreven.

Persoonlijke gezondheid

Je hoeft het niet alleen te doen, de volgende keer dat je je wandelschoenen vastmaakt. Neem een vriend, buurman of familielid mee voor meer plezier op het parcours. Wandelen met een partner, of zelfs in een groep, kan de kracht en gezondheid van uw relaties verbeteren. Omdat wandelen in moeilijkheidsgraad varieert van een extreem uitdagende klim tot een casual manier om tijd buiten door te brengen, is het een geweldige manier om de vriendschappen of banden die je hebt met je metgezellen te versterken. Of het nu gaat met een jongere broer of zus, een buurtvriend of zelfs een grootouder, samen een route als de Rothaarsteig wandelen kan je dichterbij brengen en helpen een gezonde relatie op te bouwen.