Peuters zijn een grote uitdaging, maar ze kunnen ook zo leuk zijn. Ze hebben een verbazingwekkende nieuwsgierigheid naar hun wereld en willen de hele tijd meer weten over alles wat er om hen heen is. Een van de beste manieren om je peuter te vermaken en hem ook wat mentale stimulatie te geven, is door een kinderpuzzel voor hem of haar te kopen om mee te spelen! In deze blogpost bespreken we wat je moet zoeken in een kinderpuzzel en hoe het spelen met een puzzel je kind ten goede komt.

Beste puzzels voor peuters

Kinderpuzzels zijn er in verschillende maten en uitvoeringen, zodat je er een moet vinden die geschikt is voor je peuter. Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is hoe gemakkelijk of moeilijk je kind het zal vinden om de stukjes in elkaar te zetten. Sommige kinderpuzzels zijn genummerd, waardoor ze gemakkelijker te hanteren zijn voor kleine vingertjes. Er zijn ook kinderpuzzels met grote stukken die het voor peuters gemakkelijker maken om de puzzel te manoeuvreren en de stukken op hun plaats te krijgen!

Hoe kies je een kinderpuzzel voor je peuter

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van een puzzel is de leeftijd van je kind. Peuters zullen meer geïnteresseerd zijn in puzzels met afbeeldingen van dieren of gevoelens zoals boosheid, geluk of verdriet. Puzzels met vormen zijn ook iets om te overwegen voor oudere peuters. Ze zijn moeilijker, maar ze zijn ook stimulerender omdat ze het concept van vormen leren en hoe ze met elkaar in verband staan. De beste manier om uit te vinden welke soort puzzel het leukst zal zijn, is gewoon door het aan je kleintje te vragen! Zoek uit wat voor soort speelgoed hij/zij het leukst vindt en ga dan naar de winkel om een kinderpuzzel te vinden die bij zijn/haar smaak past!

Waar vind je de leukste kinderpuzzels?

Puzzels kun je natuurlijk op vele plaatsen kopen. Veelal bij de speelgoedwinkel in de buurt en anders zijn de mogelijkheden online oneindig. Met zoveel keuze is het soms lastig om te de echt goede keuze te maken, niet elke winkel is namelijk even goed of betrouwbaar met online aankopen doen. Kijk daarom eens bij Ilovespeelgoed voor jullie volgende kinderpuzzel. Ik heb daar laatst zelf ook een nieuwe kinderpuzzel gehaald voor mijn kleine en hij geniet er heel erg van. Ik weet zeker dat er ook iets passends voor jullie kleine tussen zit!