Loop je vast in je huidige baan en ben je op zoek naar meer uitdaging? Wij geven je tips om je loopbaan een boost te geven. Je kunt natuurlijk een volledige opleiding volgen, maar een cursus of training kan ook voldoende zijn om meer diepgang te krijgen in je werk. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke stappen je moet ondernemen om jouw loopbaan te verrijken!

Bekijk je wensen en denk realistisch

Wil je je loopbaan omgooien om astronaut of coureur te worden? Dan zullen wij je alvast teleurstellen: de kans van slagen is ontzettend klein. Voordat je direct ontslag neemt zul je eerst moeten bekijken wat jouw wensen zijn en of het überhaupt realistisch is. Doe een loopbaantest en schrijf al jouw wensen, sterktes en zwaktes op. Waar ben jij naar op zoek? Meer uitdaging en spanning? Of juist meer rust en controle over je leven? Hier passen meerdere banen bij natuurlijk, maar als je basis goed is kun je beter een keuze maken.

Spreek met ervaringsdeskundigen

Ken je iemand die in jouw droombaan heeft? Ga in gesprek! Bekijk of jouw droombaan wel echt jouw droombaan is en of je toch niet op zoek moet gaan naar iets anders. Stel vragen en loop misschien zelfs een dagje mee als dat mogelijk is. Voorkom teleurstellingen bij jezelf en wees realistisch.

Kies de juiste opleiding, training of cursus

Als je eenmaal onderzoek hebt gedaan naar wat je mogelijkheden en wensen zijn, kun je verder gaan onderzoeken. Het is handig om te bekijken welke opleiding, training of cursus je kunt volgen om jouw dromen te verwezenlijken. Je kunt bijvoorbeeld een cursus salarisadministratie volgen als jij meer diepgang wilt in je huidige baan op kantoor. Toch liever een grote ommekeer maken naar een baan waar je alle controle hebt? Dan is een hbo accountancy wellicht een goed idee. Wat je wensen ook zijn; er is vast een opleiding, training of cursus die erbij past.

Start met solliciteren

Solliciteren kan ontzettend spannend zijn, zeker als je net komt kijken bij het desbetreffende werkveld. Twijfel je over je kennis? Dan kun je ook altijd kiezen voor een traineeship of kijken naar mogelijkheden om verder te leren bij een nieuwe baan. Zo weet je zeker dat je jezelf altijd kan blijven ontwikkelen en dat is ontzettend belangrijk om zin in je werk te blijven houden! Bekijk of er wellicht mogelijkheden zijn om een nieuwe baan te vinden in je huidige connecties, of gooi het roer helemaal om maak een stap in het diepe.

Ben je er zeker van dat je op zoek wilt gaan naar een andere baan? Of wordt het je toch allemaal te spannend en blijf je in je huidige sleur zitten? Een training, cursus of opleiding volgen is altijd een goed idee. Zo kan je toch meer diepgang zoeken in een baan waar je wellicht in eerste instantie toch niet zo op je plek was. Succes en veel plezier toegewenst bij deze belangrijke stap in jouw carrière!