Als je momenteel een beroep hebt waar je HBO voor hebt gestudeerd heb je het waarschijnlijk relatief goed voor elkaar. Toch zijn er een hoop mensen die er naderhand achter komen dat zij liever iets anders willen doen. Voor deze mensen is het wellicht mogelijk om als HBO docent aan de slag te gaan. Juist omdat je ervaring hebt in een bepaald vak, zal je voor bepaalde opleidingen goed geschikt zijn.

Een HBO opleiding omtrent HRM of personeelsmanager

Als je momenteel werkzaam bent als HRM of personeelsmanager bij een bedrijf is het goed mogelijk om een HRM opleiding te geven op het HBO. Je zal met al je werkervaring en kennis over het vak een hoop kunnen leren aan toekomstige werkers binnen dit vak. Er zijn daarnaast erg veel opleidingen die hierop aansluiten en er is erg veel vraag naar docenten. Hierdoor zal je snel aan de slag kunnen als docent op het HBO. Wel zal je enkele belangrijke dingen moeten leren.

Een opleiding binnen de zorg

Wanneer je momenteel in de zorg werkt op HBO niveau, dan is het ook mogelijk om aan de slag te gaan als docent. Zeker met beroepen in iemand met ervaring in de praktijk belangrijk. Dit is allereerst van belang om de zorg enkel praktijkgericht is en daarnaast omdat er momenteel weinig docenten ervaring binnen de zorg hebben. Dit is erg zonde, want mede hierom zullen leerlingen die in de praktijk starten met minder kennis beginnen dan mogelijk is.

Van accountmanager naar HBO docent

Tot slot is het ook mogelijk om als accountmanager docent te worden op het hbo. Dit komt omdat je als accountmanager niet enkel theorie skills moet leren. Het is voornamelijk van belang dat je verhalen hoort en leert hoe je het in de praktijk kunt doen.