Het menselijk brein: iedereen heeft er een, iedereen gebruikt het eigenlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week. Veel mensen zijn zich zeer bewust van hoe de hersenen werken en hoe we functioneren dankzij onze hersenen. Velen van ons zijn zich er echter nog steeds niet van bewust hoeveel we onze hersenen eigenlijk nodig hebben. Sommige mensen hebben en sneller werkend brein dan andere, of juist een slimmere brein dan andere. Dit maakt ons juist anders, en niet perse op een slechte manier. Maar, mensen kunnen ook hun brein trainen. Iemand die een lagere IQ heeft of slomer is met bepaalde dingen bedenken kan hieraan werken en ervoor zorgen dat, bijvoorbeeld, hun IQ omhoog halen of slomer brein harder gaat werken. Spellen zoals rummy zijn perfect hiervoor. Ook Backgammon is een populair spel dat ideaal is. Meer lezen erover? Lees hier verder: backgammon spelen

Hersenspelletjes: hoe werkt dat?

Er zijn honderden games die geweldig zijn om je hersenen intact te houden en zelfs je hersenen en geest te versterken. Denk bijvoorbeeld aan spellen waar je moet opletten en verschillende manieren kan spelen, zoals dus bij rummy. Rummy is een spel waar je met stenen speelt die verschillende kleuren en getallen hebben van 1 – 13. Het doel van het spel is om al je stenen kwijt te raken. Je begint door minimaal 30 punten neer te leggen. Van daaruit kun je spelen door reeksen toe te voegen, waarbij je minimaal 3 dezelfde nummers met verschillende kleuren of een reeks nummers plaatst, zoals van 1 tot 3. Dit is slechts één voorbeeld van een spel dat gezond en versterkend is voor de hersenen. Een ander voorbeeld van hersenspellen die goed zijn voor de ontwikkeling van het brein is Backgammon. Zou je willen weten wat dat precies is? Klik op de link hierboven om meer erover te weten. Ook puzzels en andere creatieve spellen zijn goed voor de hersenen. Denk bijvoorbeeld aan een Sudoku of aan een online escape room.

Een gezond brein is een gezond mens

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar een gezond brein is een gezond lichaam en mens, en vice versa. Door onze hersenen bezig te houden door te leren, observeren en communiceren, vormen we essentiële vaardigheden die we voor altijd nodig zullen hebben in het leven. Het extra trainen van deze gebieden komt de capaciteit en het functioneren van je hersenen alleen maar ten goede. Het maakt niet uit hoe oud je bent, je hersenen een beetje extra trainen kan helpen. Voor baby’s is het misschien zoiets simpels als voorgelezen worden, en voor volwassenen deze hersenspelletjes. Hoe dan ook, onze hersenen vormen hoe we zijn en het is nooit verkeerd om ze wat extra werk te geven.