Houd je ervan om in de avonduren je werkdag achter je te laten en je hoofd leeg te maken tijdens een knutselproject? Tekenen, schilderen of het bouwen van een maquette, de eettafel ligt geregeld bezaaid met allerlei materialen om jouw werk tot leven te brengen. Tussen die materialen liggen de stencils van Hobbyshop Sandra, waarmee je heel eenvoudig tot unieke creaties komt.

Met deze blog kun jij je laten inspireren tot leuke knutselideeën die je tot uitvoering brengt met de stencils van Hobbyshop Sandra. We behandelen verschillende projecten waarvoor de stencils te gebruiken zijn en hopen jou op ideeën te brengen om je knutselpraktijken verder uit te breiden.

Voordelen van het gebruiken van stencils

Een stencil is een soort sjabloon die je bevestigt aan het materiaal dat hoofdonderdeel is van het knutselproject. Dus heb je een canvasdoek of een kastje voor je dat als object dient van je kunstuitingen, dan plak je de stencil op de plek die je wilt inkleuren. De stencils bevatten diverse vormen, figuren en motieven. Als je voor ogen hebt wat je op je kunstobject wilt aanbrengen, dan gebruik je de stencil als hulpmiddel. Die is namelijk heel eenvoudig te gebruiken als je nauwkeurige figuren wilt maken, zonder uit de losse pols te tekenen. Aan het gebruik van een stencil voor je knutselproject zitten een paar handige voordelen gebonden:

  • Met de stencils creëer je een nauwkeurige en consistente herhaling die je heel strak op het hout of doek aanbrengt. Het figuur verandert niet, dus je krijgt een regelmatig patroon met daarin steeds dezelfde vormen.
  • Maar het patroon hoeft niet per se identiek te zijn. Je kunt de vorm bijvoorbeeld steeds herhalen en tegelijk met kleurschakeringen en diverse verftechnieken een unieke draai geven aan het patroon. Je kunt de stencils naar wens invullen met kleuren en schaduweffecten waarmee je het kunstwerk tot leven brengt.
  • Wat ook leuk is aan het werken met stencils, is dat je alle kanten op kunt in het gebruik van materialen. Op het ene vlak breng je het figuur aan met verf en vervolgens verplaats je de stencil naar een ander vlak dat je kleurt met een stift. Het gebruik van het stencil is heel veelzijdig en helpt jou om tot unieke creaties te komen.
  • En ben je klaar met het kunstproject, dan haal je de stencil eraf om het eindresultaat goed te bekijken. De stencils die onder de verf of stift zitten, maak je schoon voor het volgend project.

Wat kan ik maken met de stencils?

Voor ieder project waarbij je met de hand unieke kunstcreaties maakt, zijn stencils onmisbare hulpmiddelen. Steek je bijvoorbeeld graag tijd in het opknappen van meubels die nodig toe zijn aan een likje verf, dan kun je met de stencils bijzondere patronen aanbrengen en van dat Ikeakastje een uniek exemplaar maken. Zelfs voor het ontwerp van kleding en kussens kun je de stencils inzetten. Een beetje textielverf in knallende kleuren en jouw jeans is niet meer een van dertien in een dozijn.

De stencils van Hobbyshop Sandra kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Waar ook maar verf, stift of potlood aan te pas komt, gebruik je een stencil die voor jou de kaders afbakent. Heel eenvoudig breng je herhalende patronen aan en zet je je creativiteit in om tot een uniek eindresultaat te komen. En heb je aan stencils niet genoeg, dan kun je je kunstwerk verrijken door stempels te gebruiken. Deze twee hulpmiddelen zijn vanaf nu onmisbaar in jouw knutselvoorraad.

Stencils bestellen bij Hobbyshop Sandra

Wil jij jouw creativiteit uitbreiden en gebruikmaken van extra hulpmiddelen? Koop dan de stencils van Hobbyshop Sandra, waarmee je alle kanten op kunt en oneindig veel ideeën opdoet. Die tweedehands stoel of je oude T-shirt blaas je nieuw leven in met leuke patronen in prachtige kleurcombinaties. Je draait je handen niet langer om voor een uitdagend project, zolang je maar gebruik kunt maken van de handige stencils van Hobbyshop Sandra.